3. marts 2021

Har I overvejet mægling som alternativ til retssagen?

Advokat Birgit Thrusholm

Af: Advokat Birgit Thrusholm

Ved mægling er der mulighed for at indgå alternative aftaler og sikre, at begge parter føler, at de bliver vindere.

Det er ikke altid givet, at juraen og rettens vej, er den bedste måde til at få løst en konflikt, og det ikke sikkert, at juraen giver en løsning, som tilgodeser ens behov.

Mægling giver mulighed for, at man finder en mindelig og hensigtsmæssig løsning på en konflikt som begge parter har indflydelse på til fordel for et fortsat samarbejde. En dom tager kun udgangspunkt i juraen og medfører normalt, at en part vinder og en taber. 

For mange vil mægling være den rigtige metode at få løst en konflikt. 

Det er hurtigere og billigere og erfaringerne viser, at ca. 75% af tvister kan løses ved mægling.  En aftale parterne selv har indgået, vil normalt være bedre end det, en dommer i sidste ende vil kunne dømme til.

Derfor har advokat Birgit Thrusholm uddannet sig som mediator, og har siden 2002 været udpeget som retsmægler ved Retten i Roskilde og Østre Landsret.

I hvilke sager bruges retsmægling?

Mægling kan bruges i alle typer sager. Når der opstår en konflikt, har man normalt svært ved at se sagen fra den andens side. Tit har konflikten været langvarig, og man har en forskellig opfattelse af, hvad der er sagt og sket.

Uanset at man ikke oplever konflikten og grunden til denne på samme måde, så skaber det forståelse for hinandens synspunkter, at man får lejlighed til at høre, hvordan den anden part oplever situationen – og denne forståelse danner grobund for sammen at finde en løsning, som tilgodeser begge parters behov og interesser.

Hvad er en retsmægler?

Mediator/retsmægler er en professionel og neutral forhandlingsleder, som sikrer, at begge parter får mulighed for at komme til orde. Meditation er frivillig og fortrolig.

Helt kort er der følgende fordele ved mægling fremfor en dom:

  1. Løser konflikter og tilgodeser begge parters interesser
  2. Man kan aftaler løsninger, som man ikke ville kunne få dom for
  3. Giver hurtig afklaring
  4. Er en billigere og mindre byrdefuld proces

Kontakt advokat Birgit Thrusholm for at få mere vide om mæglingsforløbet: bt@partneradvokater.dk eller tlf. +45 56 67 16 12.

Læs mere om advokat Birgit Thrusholm: https://partneradvokater.dk/advokater/birgit-thrusholm/


Køge afdeling

Stensbjergvej 7, 3. tv., 4600 Køge
Telefon 56 67 16 00

Se åbningstider mv.