Papirløst samliv - få styr på dokumenterne så i sikrer hinanden.  

Hos PARTNER Advokater ved vi, at der findes mange forskellige familieformer. Det er ikke alle der er eller ønsker at blive gift. Desværre ved mange samlevende bare ikke, at lovgivningen ikke yder dem et sikkerhedsnet, hvis de skal gå fra hinanden eller den ene afgår ved døden. De samlevende må i stedet indgå nogle aftaler, for at give hinanden den samme sikkerhed som hvis de var ægtefæller. De aftaler hjælper PARTNER Advokater jer gerne med at indgå.

Samejeoverenskomst

Skilsmisseberegning

Hvis samlevende ejer en fast ejendom sammen, så anbefaler PARTNER Advokater oprettelse af en samejeoverenskomst.

Det er aftale hvori det aftales hvordan de samlevende skal forholde sig, hvis f.eks. den ene samlever betaler mere end den anden i forbindelse med køb af ejendommen, i forbindelse med den løbende drift eller i forbindelse med en renovering eller lignende.

Derudover aftales det også, hvordan parterne skal få solgt den fælles ejendommen, eller får fundet ud af, hvem af dem der skal overtage den i forbindelse med et samlivsophør. Alt sammen aftaler der sikrer klarhed for de samlevende og forhindrer konflikter.

Testamente

Samværsaftale

Som samlevende arver man ikke automatisk efter hinanden, - og det gælder uanset om man har boet sammen i 2 eller 20 år og også uanset om man har børn sammen eller ej.

Det kræver oprettelse af testamente før man som samlevende kan arve efter hinanden. Hos PARTNER Advokater holder vi altid et rådgivningsmøde af ca. 1 times varighed, hvor vi sammen gennemgår jeres familieforhold og økonomi, jeres ønsker og jeres muligheder.

Herefter udarbejder vi testamentet og vejleder jer om den videre oprettelse af testamentet for notaren. Processen er hurtig, og vi oplever, at alle der får oprettet testamente bagefter er meget lettede over at have fået styr på tingene.

Samlivsophævelse

Skilsmissepapirer

Hos PARTNER Advokater ved vi godt, at det ikke altid er så yndigt at følges ad. Vi bistår derfor også med udarbejdelse af aftaler og rådgiver om praktiske forhold i forbindelse med en samlivsophævelse. Nogle gange er det endda nødvendigt med en retssag, og her bistår vores advokater også fra start til slut.

Dygtige advokater der står klar til at hjælpe:


At have styr på aftalerne og samlivet giver ro til at fokusere på de andre ting. Så jeg lægger vægt på at vores kunder er godt oplyst og juridisk dækket godt ind - det giver optimale betingelser for samlivet.


Birgit Thrusholm Advokat (H)


 Samlevende som ikke kender reglerne kan komme til at stå i en rigtig kedelig situation i forbindelse med dødsfald eller ved samlivsophør. Så jeg vil allerhelst hjælpe med at rådgive på forhånd, og på den måde være med til at forhindre den kedelige situation. 


Louise Vigand Kryger - Advokat

Spørgsmål og svar omkring samliv

Arver samlevende hinanden?

Er min samlevende min nærmeste pårørende i mine pensioner?

Skal en samejeoverenskomst tinglyses?

Hvad koster det?


Køge afdeling

Stensbjergvej 7, 3. tv., 4600 Køge
Telefon 56 67 16 00

Se åbningstider mv.