Dødsbobehandling 

Når ens kære dør, kommer der en række praktiske ting, som du skal have styr på. Økonomi, hvem arver og hvor meget. Det er ofte en meget følsom situation, hvor der kan opstå konflikter i familien. Som arveretsadvokater hjælper vi dig med alt det praktiske. 

Hvem skal arve?

Skilsmisseberegning

Hvordan arven fordeles afhænger af, hvilken skifteform der vælges, om der er lavet testamente og formuen i øvrigt. Vi hjælper dig med at få styr på økonomien og fordelingen. Da konti, også fælleskonti, spærres ved dødsfald er det ofte vigtigt hurtigt at få et overblik over, hvordan et bo skiftes mest hensigtsmæssigt – så det er vigtigt at få den rette rådgivning med det samme.

Som arveretsadvokater er vi med til at sikre at tingene går retfærdigt til, og vi hjælper de efterladte med at skifte boet hurtigt og korrekt.

Skifteformer

Samværsaftale

Det er vigtigt hurtigt at få et overblik over boets forhold, inden man vælger, hvordan boet skal skiftes. Er der tale om et mindre bo, kan ægtefælleudlæg være en bedre løsning end et uskiftet bo. Er arvingerne enige kan et privat skifte være en god ide, men er arvingerne uenige eller er boet insolvent, så skal der vælges en bobestyrer. 

Arvingerne skal kort tid efter dødsfaldet give skifteretten besked om, hvordan boet skal skiftes, og derfor er det en god ide at få rådgivning fra starten.

Formalia

Skilsmissepapirer

Hos Partneradvokater har vi styr på formalia. Vi hjælper at få udleveret boet fra skifteretten, få indhentet vurderinger og få lavet boopgørelser til skifteretten og skat. På den måde kan du trygt stole på at behandlingen af dødsboet går rigtigt til fra starten af. 

Vi er medlem af mærkningsordningen Trygt Boskifte, og vi følger derfor konkrete retningslinjer udstedt af Danske Advokater og Advokatsamfundet.

For dig betyder det, at du er sikret en gennemsigtig, fair og tryg behandling af dit skifte fra start til slut. Du kan læse meget mere om processen her og hvad det betyder for dig.

Vi har erfaring med + 500 dødsboer, hvorfor vi trygt kan vejlede dig til den rette løsning.

Dygtige arveretsadvokater der står klar til at hjælpe:Ved dødsfald er det vigtigt, at der ikke skabes unødig splid mellem arvingerne. Boet skal selvfølgelig opgøres og fordeles korrekt og hurtigt, men det er også vigtigt at der tages hånd om uenighederne mellem arvingerne. Min erfaring og uddannelse som mediator, bruger jeg derfor ofte i dødsboer, så uenigheder ikke medfører livslangt splid.


Birgit Thrusholm Advokat

Mere end 20 års erfaring med dødsboerDødsfald kan både være en uoverskuelig og følelsesladet proces. Dødsboer varierer i størrelse og kompleksitet - og det samme gør den hertil nødvendige indsats fra arvingerne. Med min erfaring i at behandle dødsboer kan jeg trygt vejlede dig i de forskellige behandlingsformer og løfte en del af byrden, så du kan fokusere på, hvad der er vigtigt for dig og din familie. 


Louise Vigand Kryger Advokat

Mere end 10 års erfaring med dødsboer

Spørgsmål og svar omkring dødsbobehandling

Hvad sker der, når jeg dør?

Hvad er tvangsarv?

Kan jeg selv bestemme, hvem der skal være bobestyrer?

Hvad er mærkningsordningen Trygt boskifte?


Køge afdeling

Stensbjergvej 7, 3. tv., 4600 Køge
Telefon 56 67 16 00

Se åbningstider mv.