Særeje og ægtepagt
Det er vigtigt ved ægteskab at overveje, om man skal have delingsformue, særeje eller en kombination heraf. Mulighederne og mange, og vi rådgiver dig om den løsning, som vil være bedst i netop din situation. Hvis ikke man indgår en aftale, så indgår alt i delingsformuen.
Ægtepagt
Ægtefæller kan aftale særeje i deres ægteskab. Det er en gyldighedsbetingelse for særeje, at der laves og tinglyses en skriftlig aftale (Ægtepagt). En ægtepagt er et dokument, hvor man nedskriver, hvad der skal være særeje, og hvad der eventuelt skal være delingsformue. Er der eksempelvis stor forskel på de formuer, man indbringer i ægteskabet, vil man gerne beskytte sin virksomhed i tilfælde af skilsmisse, har den ene ægtefælle en stor gæld eller har man "dine og mine børn", så er det altid relevant at overveje en ægtepagt. Det er vigtigt at I begge får den rette rådgivning inden ægtepagten underskrives.
Som advokater med speciale i familieret, sørger vi for, at du får den rette rådgivning, inden du træffer din beslutning.
De forskellige typer særeje
Særeje kommer i mange former. Man kan aftale skilsmissesæreje, fuldstændigt særeje, som gælder både ved dødsfald og skilsmisse og en kombination af disse. Man kan aftale at et enkelt aktiv f.eks. et hus skal være særeje, at en sum f.eks. kr. 1.000.000 skal være særeje eller delingsformue. Man kan så trappe særejen ned eller delingsformuen op. Endvidere kan man også bestemme, at en gæld skal være særeje.
Mulighederne er mange og det er vigtigt at få den rette rådgivning, så du/I ved, hvad der sker i tilfælde af såvel skilsmisse som dødsfald..
Særeje på arv og gaver
Ægtefæller kan i en ægtepagt bestemme, at arv og gaver skal være særeje. Når du giver en gave eller betænker nogen i dit testamente, kan du bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje, og hvilken type særeje, det skal være. Det kræver dog, at du laver et gavebrev eller et testamente, hvori dette står.
Dygtige familieadvokater der står klar til at hjælpe:
“
Mulighederne er mange, og man kan få lavet en aftale, der tilgodeser begge ægtefællers ønsker og behov. Vores erfaring er, at mange ikke får sikret sig ordenligt, og derfor står i en uoverskuelig situation ved dødsfald og skilsmisse.
Birgit Thrusholm - Advokat
+1000 skilsmissesager på 20 år
“
Det er vigtigt have styr på økonomien ved såvel skilsmisse som dødsfald. Det er altid nemmere, at få den rigtige løsning, når man er på god fod, og derfor anbefaler jeg, at man får lavet aftalerne, mens man stadig er på god fod.