17. april 2020

Samvær under Corona-krisen.

Samværsaftale


Mange ting er forandrede pt. Reglerne om overholdelse af en samværsaftale er imidlertid ikke en af dem. Mens erhvervsdrivende påstår force majure og lignende for at komme ud af aftaler eller berettigelse til at ændre på aftaler, så er det helt klart sådan, at en aftale eller en afgørelse om samvær de fortsat er gældende til sidste punktum. Det er klart, fordi det eneste fokus er her at sikre barnets bedste, og hvis der ligger en aftale eller afgørelse om samvær, så er det fordi det er vurderet til barnets bedste at se samværsforælderen i et givent omfang, og det gælder så også selvom vi står i en helt særlig situation pt.

Eneste undtagelse er hvis barnet er sat i karantæne pga. sygdommen eller risiko for denne, eller samværsforælderen er, så skal der ikke udleveres til samvær. De sædvanlige lovregler om erstatningssamvær gælder i den forbindelse også.

Ellers skal barnet følge sin normale samværsordning, også selvom det betyder skift mellem flere hjem og møde med flere mennesker, og også selvom det f.eks. betyder behov for nødpasning i det ene hjem og ikke i det andet osv.

Forældrene er selvfølgelig i sin gode ret til at lave andre aftaler i denne her situation, som i enhver anden. Det kræver bare enighed og et fælles fokus på barnets bedste. Derudover opfordres alle forældre naturligvis til at følge de udmeldinger der kommer fra Statsministeren og Sundhedsmyndighederne, f.eks. hvis barnet eller forældrene er i den særlige risikogruppe. 

Hos PARTNER Advokater bistår vi gerne med rådgivning omkring indgåelse af særaftaler i denne periode.

Uanset at Familieretshuset og Familieretten som udgangspunkt pt. er lukket, så vil sager omkring ophør af samvær blive behandlet inden for kortere tid. Hvis du oplever ikke at få udleveret dit barn som hidtil, så skal du straks kontakte Familieretten.

Hos PARTNER Advokater bistår vi gerne med rådgivning og deltagelse i en sag omkring tvangsfuldbyrdelse af samvær.

Hvis I står i et nyt brud, så er der behov for indgåelse af en skriftlig aftale omkring samværet der rækker udover Coronatid og tænker fremsynet, herunder til alle ferier m.v. Hvis I ikke er i stand til at indgå en skriftlig aftale selv, så skal sagen indbringes for Familieretshuset, uagtet det pt. er lukket ned for møder. 

Hos PARTNER Advokater bistår vi gerne med rådgivning omkring indgåelse af samværsaftaler samt udarbejdelse af aftalen. Vi bistår også gerne med sagen i Familieretshuset, hvis der ikke er nogen anden udvej.   

Hos PARTNER Advokater hjælper vi dig til at holde fokus på barnets bedste, og hjælper jer med at indgå nogle gode aftaler til alles bedste.  

Hvis du har behov for sparring omkring dit barns samværsordning, så kontakt advokat Louise Vigand Kryger eller advokat Birgit Thrusholm i dag.


Køge afdeling

Stensbjergvej 7, 3. tv., 4600 Køge
Telefon 56 67 16 00

Se åbningstider mv.